RECURS TIC

PLICKERS

"Plickers" és una eina gratuïta que permet als professors realitzar qüestionaris i preguntes als alumnes d'una manera molt senzilla, dinàmica i atractiva, i obtenir respostes en temps real per a veure qui ho ha fet bé i qui no. Per a utilitzar aquesta eina, es pot accedir per la pàgina web o des de l'aplicació que hi ha disponible per a mòbils o tauletes tàctils (compatible amb Android o Apple). Mitjançant aquesta metodologia, els alumnes aprenen mentre que estan jugant.

En aquesta ferramenta, els docents poden formular preguntes d'opció múltiple o preguntes de vertader o fals, les quals es projectaran al projector de classe perquè tots els alumnes puguen veure la pregunta i les diferents respostes. Per a respondre, els alumnes tenen una targeta amb un codi QR distint per a cadascun, la qual està associada amb el nom de l'alumne. Depenent de l'orientació en què l'alumne col·loque aquesta, escolliran una de les quatre opcions (A, B, C, D).

opció A

opció D

opció B

opció C


Els alumnes han d'alçar el seu codi QR per a què el/la docent, amb el seu mòbil i des de l'aplicació "Plickers", puga escanejar tots els codis i registrar la resposta de cadascun d'ells. Amb pocs segons, el sistema de realitat augmentada reconeix les respostes dels alumnes i crea una gràfica la qual reflecteix els resultats d'aquests. D'aquesta manera queden registrades totes les respostes dels alumnes i el/la docent pot avaluar als alumnes.

A continuació vos deixe un vídeo on explica com utilitzar "Plickers"


Christian Delgado von Eitzen. (2017, 23 julio). Plickers: Qué es y cómo configurar y usarlo paso a paso[Vídeo]. YouTube.

 https://www.youtube.com/watch?v=N_aeafS4Tyg  




Comentarios