KAHOOT DE MATEMÀTIQUES

Actualment, és habitual que les aules estiguen dotades de recursos digitals accessibles per als alumnes, com podrien ser ordinadors o tauletes tàctils, entre altres. La inclusió de la tecnologia a l'aula incrementa la motivació dels alumnes en el seu procés d'aprenentatge, per aquesta raó, la inclusió i innovació en activitats digitals té un paper tan important en l'actualitat. 

Hi ha diverses plataformes educatives les quals són una bona ferramenta per a programar activitats en l'aula en les quals els alumnes poden participar i aprendre de manera divertida. En aquest cas anem a parlar sobre Kahoot! 

colaboradores de Wikipedia. (2022, 19 octubre). Kahoot! [Vídeo]. Wikipedia, la enciclopedia libre. https://es.wikipedia.org/wiki/Kahoot!


KAHOOT!

Kahoot! és una plataforma gratuïta (en format web o app) que s'utilitza per a crear qüestionaris. Els docents són els encarregats de crear les preguntes i els alumnes han de respondre de manera individual. Aquesta activitat es tracta d'un xicotet concurs on s'avalua l'aprenentatge dels alumnes, ja que aquests han d'escollir la resposta correcta a la pregunta formulada pel docent. 

Una vegada els alumnes entren a la web o a l'aplicació, aquests han de registrar el seu nom d'usuari. A continuació, quan estiguen tots els alumnes registrats, començarà el joc. Per a escollir la resposta correcta, els alumnes hauran de seleccionar des del seu dispositiu, el color al qual correspon la resposta que ells creuen que és la correcta. 

PCMag. (2021, 31 marzo). Kahoot! Review [Vídeo]. PCMAG. https://www.pcmag.com/reviews/kahoot

Després de cada pregunta, apareixerà la resposta correcta i el nombre d'alumnes que ha contestat cada opció, la qual cosa permet reflexionar i explicar el perquè de les eleccions. 

¿Una o más opciones correctas? (2017, 26 febrero). Idiomas TIC. https://idiomastic.wordpress.com/kahoot/configurar-preguntas/una-o-mas-opciones-correctas/

Finalment, apareixeran els 3 millors de la classe, encara que el/la docent tindrà accés a totes les respostes dels seus alumnes. 

how to use kahoot winner. (2022, 13 junio). trends. https://photoxshop.ir/trends/how-to-use-kahoot-winner/


KAHOOT! APLICAT A LES MATEMÀTIQUES

Aquesta plataforma es pot utilitzar per a qualsevol de les àrees educatives, però ací vos deixe una idea de com utilitzar-la en l'àrea de matemàtiques.

El càlcul mental és un aspecte de les matemàtiques que es practica a classe, no obstant això, jo tinc un mal record d'aquest. Quan jo estava en Primària, la meua mestra feia preguntes de càlcul mental d'un en un i en veu alta, per la qual cosa jo sofria cada vegada que en fèiem. Per a evitar aquest sofriment i que l'aprenentatge del càlcul mental puga ser divertit, fer un Kahoot d'aquest és una bona opció. El Kahoot tractaria d'operacions les quals els alumnes haurien de resoldre mentalment i una vegada contestada la pregunta, es podria fer l'operació en veu alta per a aquells alumnes que hagen tingut dificultats en la resolució o inclús es podria realitzar a la pissarra per a aclarir el resultat. 


Comentarios