MOBILE LEARNING

Cada vegada l'ús dels telèfons mòbils està més present en les nostres vides, sobretot en els més joves. Aquesta és una realitat amb la qual l'escola ha de conviure i, per tant, adaptar-se per a dur a terme els canvis necessaris per a complir amb les demandes del segle XXI. Per a fer-ho, la metodologia mobile learning compleix amb aquest objectiu, ja que en aquesta, els dispositius mòbils són la ferramenta principal de l'ensenyança.

QUE ÉS EL M-LEARNING?

El m-learning és una metodologia d'aprenentatge la qual utilitza qualsevol dispositiu mòbil amb connexió innalàmbrica (smartphone, tablet, etc.) com a ferramenta per a l'ensenyança de l'alumnat. 

És una metodologia molt motivadora per als alumnes, ja que no segueix els models educatius tradicionals com seria l'ús de llibres, sinó que fa servir una metodologia innovadora amb la qual treballen amb una ferramenta què provoca el seu interés. Però no es tracta simplement de l'ús d'aquests instruments en l'aula per a motivar a l'alumnat, sinó el que es tracta principalment és fer ús de les capacitats que brinda aquesta d'una forma predissenyada, programada i definida pels docents i així obtenir molts beneficis. 


COM INTRODUIR-LA A L'AULA?

Per a portar aquesta metodologia a l'aula i que resulte profitosa, cal fer-ho de manera organitzada i controlada. Per a això, la UNESCO (la Organización de las Naciones Unidas para la Educación) ha desenvolupat una sèrie de directrius per a aquest tipus d'aprenentatge, les quals són:

Mobile learning: bienvenidos a la nueva realidad en las aulas. (2021, 22 abril). Iberdrola. Recuperado 23 de octubre de 2022, de https://www.iberdrola.com/talento/que-es-m-learning-y-ventajas


AVANTATGES DEL MOBILE LEARNING

Tot i si se segueix un ús adequat d'aquesta metodologia, com ho indica la UNESCO, la metodologia mobile learning té molts avantatges. A continuació vos deixe els principals avantatges segons la UNESCO: 

Mobile learning: bienvenidos a la nueva realidad en las aulas. (2021, 22 abril). Iberdrola. Recuperado 23 de octubre de 2022, de https://www.iberdrola.com/talento/que-es-m-learning-y-ventajas


Comentarios