BOOKTRAILER

Un dels aspectes sobre els quals el professorat reflexiona cada any a principi de curs és el Pla Lector del Centre. La lectura sol ser un problema per a molts dels alumnes, ja que no els agrada llegir i els pareix avorrit. Per això, una innovació sobre aquest aspecte, en el qual s'utilitzaren les TIC, podria ser la creació d'un booktrailer (bibliotràiler). 

Què és un booktrailer?

Un booktrailer o bibliotràiler és un vídeo curt on es presenta un llibre. Igual que un tràiler d'una pel·lícula, el booktrailer és una ferramenta que ens permet conéixer de què tracta el llibre de manera visual, mitjançant fotografies, vídeos, música,  frases que apareguen al llibre, etc. L'objectiu d'aquesta és captar l'atenció, en aquest cas dels alumnes, i motivar-los a llegir.  

https:\/\/dotb.eus\/author\/duroteusbtik\/#author. (2019, 8 febrero). [dotb.eus] Durango pone en marcha una nueva edición de Book Trailer | dotb Durangaldeko Telebista. dotb Durangaldeko Telebista | Durangaldeko Informazio osoa. Toda la información de Durangaldea. https://dotb.eus/dotb-eus-durango-pone-en-marcha-una-nueva-edicion-de-book-trailer/


Aquest projecte ja s'ha iniciat en alguns col·legis, com és el cas del San Gabriel de Zuera (Zaragoza). La mestra de 4t de Primària, Lola Millán, els va proposar als seus alumnes fer un booktrailer d'aquells llibres que més els han agradat a cada un d'ells, la qual cosa provocà una actitud molt positiva entre els estudiants. 

Per a fer-ho, els alumnes havien d'utilitzar aplicacions d'edició fotogràfica com per exemple iMovie. Una vegada el booktrailer estava fet, s'havien de pujar a Google Sites, on tindrien accés a tots els booktrailers dels seus companys. 

D'aquesta manera, són els propis alumnes els qui recomanen als seus companys la lectura de llibres que els han agradat a ells, mitjançant una activitat innovadora i divertida. 

A continuació vos deixe alguns videos sobre exemples de booktrailers:


Fedac Súria. (2015, 21 abril). Booktrailers Jan Plata 5è de primària FEDAC Súria [Vídeo]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=e9FZzzzaBFU


Cuentos en la nube. (2019, 17 abril). LUCIA CONASTUCIA (BOOKTRAILER) [Vídeo]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=v_KkBWUQA5k



Comentarios