QUÈ ÉS UN CODI QR?

Un Codi QR (Quick Response code) és un mòdul que s'utilitza per a emmagatzemar informació mitjançant una matriu de punts. Aquesta mariu s'escaneja mitjançant un dispositiu mòbil, el qual té un lector específic de QR que ens porta directament a la direcció on es troba la informació continguda en aquest. 
La matriu del codi QR està composta per un conjunt de punts (en blanc i negre, encara que també hi ha alguns de colors) en una forma quadrada. A més, inclou tres quadrats a les seues cantonades, la qual cosa permet que es puga detectar la posició del codi QR. 
A continuació deixe una imatge més detallada de la seua composició:


Ranchal, J. (2021, 7 junio). Códigos QR: ¿Qué son, para qué se usan y cómo trabajan? MuyComputer. Recuperado de https://www.muycomputer.com/2021/06/07/codigos-qr/ 


Actualment, podem trobar codis QR pertot arreu, ja que és una manera ràpida d'accedir a la informació desitjada. Aquests serien els passos a seguir per a accedir a la informació continguda en el codi QR:
     1) Obrim la cambra del nostre telèfon mòbil i el situem sobre el QR.
     2) A coninuación, apareixerà una notificació que ens portarà a la direcció on es troba la informació              continguda en aquest. 
     3) Ja tindrem la informació desitjada. 

Aquests codis QR s'utilitzen per a una àmplia varietat de propòsits, com per exemple en una taula d'un restaurant per a accedir a la seua carta, en anuncis publicitaris, en embalatges de productes, o també en els museus per a accedir a podcasts o altra informació.

Comentarios