CODIS QR EN L'ÀMBIT EDUCATIU

Els codis QR tenen diversos usos en la societat actual, però també en l'àmbit educatiu. A les aules cada vegada es treballa més mitjançant l'Aprenentatge per Projectes (ABP), amb la qual cosa aquests codis poden tindre un paper molt útil i motivador dins d'aquesta metodologia. No obstant això, és important trobar-los l'ús adequat per a obtenir un aprenentatge beneficiós.

A continuació vos deixe una sèrie d'idees de com i per a què utilitzar codis QR a l'aula.

PER A APORTAR MÉS INFORMACIÓ

Moltes vegades, bé siga en els llibres o en fitxes i altres recursos proporcionats pel professorat, apareixen URL per a complementar l'informació que ja ens han donat, els quals hem de fer l'esforç de copiar sense equivocar-nos per a accedir-hi. En aquest cas, per a facilitar aquesta feina, podem substituir l'enllaç URL per un codi QR. 

COM A MÈTODE D'AVALUACIÓ

Mentre jo realitzava les pràctiques de 3r de Magisteri, vaig descobrir aquesta nova metodologia d'avaluació, la qual es feia mitjançant codis QR. Aquesta es duia a terme amb una aplicació anomenada "Plickers", la qual permet als docents avaluar als alumnes en temps real a través de preguntes de múltiple opció o de vertader i fals i saber si els alumnes estan comprenent allò que es va donant o no.  
Per a fer-ho, a cada alumne li correspon una targeta amb un codi QR. A la pantalla del projector, el/la mestre/a projectarà la pregunta i les quatre possibles respostes, i els alumnes hauran d'escollir la resposta correcta amb el codi QR, el qual depenent de la posició en què la col·loque tindrà una resposta o una altra. El/la mestre/a haurà d'escanejar amb el seu telèfon mòbil tots i cadascun dels codis QR dels alumnes per a registrar les respostes. 



Ací vos deixe un vídeo on podeu observar com es duria a terme una avaluació amb els codis QR:

Webmaster Colegio Amor de Dios Madrid. (2017, 24 noviembre). Así utilizamos Plickers 4o Educación Primaria [Vídeo]. YouTube. Recuperado 22 de octubre de 2022, de https://www.youtube.com/watch?v=1LLl-6AemRY 




AMB GIMCANES I ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE

Una manera d'organitzar una gimcana és amb l'ús de codis QR en els llocs on s'haja de fer una activitat. D'aquesta manera, és molt senzill que tots els alumnes hi puguen accedir al material que utilitzaran en cada lloc de la gimcana. 


Gymkhana: códigos Qr. (2018, 18 junio). La profe de Bio. Recuperado 22 de octubre de 2022, de https://laprofedebio.com/2018/06/18/gymkhana-codigos-qr/

COM A MÈTODE DE CONTACTE AMB LES FAMILIES

Els codis QR també ens poden servir per a emmagatzemar informació sobre els alumnes. D'aquesta manera, cada alumne disposaria d'una fitxa tècnica o expedient digital on estan totes les seues dades i a la qual podrien accedir els pares d'aquests d'una manera ràpida i senzilla. 



Comentarios